+ 1 (707) 877-4321
+ 33 977-198-888

Shefqet Avdusch Emini Art Gallery - Shefqet Avdusch Emini Artworks

Shefqet Avdusch Emini Art Gallery - Shefqet Avdusch Emini Artworks

"ARTISTI SHEFQET AVDUSH EMINI PUSHTON MUZETë BOTëRORë Të ARTIT Piktura e cila mbeti ne koleksionin permanent te Museut Modern ne Estremoz,Portugal ARTISTI SHEFQET AVDUSH EMINI PUSHTON MUZETë BOTëRORë Të ARTIT Faruk Tasholli 10/08/2014 GAZETARIT RUS I THASHë: UNë JAM SHQIPTAR NGA KOSOVA DHE DUA Të DIHET ORIGJINA IME Piktori nga Kosova, Shefqet Avdush"

Shefqet Avdusch Emini
Shefqet Avdusch Emini
Artworks added the
Added April 2 2007
Artworks Media
Artworks Topics
Artworks Styles
Sizes
Prices
Artworks from 1 to 25 (on 26 total)


26.Untitled

25.Untitled

24.Untitled

23.Untitled

22.Untitled

21.Untitled

20.Untitled

19.Untitled

18.Untitled

17.Untitled

16.Untitled

15.Untitled

14.Untitled

13.Untitled

12.Untitled

11.Untitled

10.Untitled

09.Untitled

08.Untitled

07.Untitled

06.Untitled

05.Untitled

04.Untitled

03.Untitled

02.UntitledARTISTI SHEFQET AVDUSH EMINI PUSHTON MUZETË BOTËRORË TË ARTIT


Piktura e cila mbeti ne koleksionin permanent te Museut Modern ne Estremoz,Portugal

ARTISTI SHEFQET AVDUSH EMINI PUSHTON MUZETË BOTËRORË TË ARTIT

 

Faruk Tasholli   10/08/2014 

 

GAZETARIT RUS I THASHË: UNË JAM SHQIPTAR NGA KOSOVA DHE DUA TË DIHET ORIGJINA IME Piktori nga Kosova, Shefqet Avdush Emini, i mërguar prej shumë vitesh në Holandë, ka kohë që me krijimtarinë e tij artistike po paraqitet me sukses në shumë vende të botës.Ai sa kthehet nga një simpozium krijues, e thërrasin në tjetrin, gjithnjë duke zgjeruar punën e vet në fushën e pikturës nëpër botë. Kësaj radhe, artisti ynë i suksesshëm,sjell mbresat e tij në disa nga simpoziumet krijuese që i pati gjatë këtij vit

 

Grup foto nga Simpoziumi në Penza, Russi 15 maj 2014

Piktura e punuar gjatë simpoziumit internacional në Penza,Russi në vitin 2014 Në këtë vit konuruan 700 artistë nga anët e ndryshme të botës, ku u pranuan diku 65 për pikturë. Projekti ka qenë i paraparë të plotësohet brenda tri jave, po edhe pse unë shkova me pesë ditë vonesë ,me arsyen e agjendës sime të stërngarkuar,nuk më mungoi koha, sepse për tri ditë,unë e mbarova projektin që ka qenë i paraparë për tri javë dhe me nje cilësi shumë të lartë! Të gjthë kanë qenë të befasuar, si një vit më parë që ndodhi e njëjta gjë. Niveli i punës sime është vlerësuar shumë lart prej të gjitha shtresave, ku nga çdo anë kam marrë shumë fjalë të mira . Vetë organizatorët m’u kanë drejtuar me fjalën se ti je një gjenial, fantastik. Kështu disa kolegë të profesionit, prapa shpinës, janë ankuar si është e mundur që Shefqeti, për tri ditë ta përfundojë projektin, e tani ai rrin si turist.Organizatorët u janë përgjegjur: po të gjithë nuk mund të jenë Shefqet, sepse ai ka prëvojë shumë të madhe dhe është një artist i madh e fantastik. Këto fjalë m’i ka tregue njëri nga organizatorët.Natyrisht se unë kam qenë shumë i kënaqur.Në këtë simpozium, si edhe në të tjerët, kam krijuar një rreth të mirë dhe kam kaluar shumë mirë. Nga shumica e artistëve kam pasur respekt shumë te madh. Po ashtu, organizatorët më kanë çmuar shumë dhe, kanë treguar respekt të veçantë ndaj meje, deri sa nuk e shpalpva para pikturave flamurin tim kombëtar, kuq e zi. Mbasandej, filluan të zbehen raportet me organizatorët. Ata më vonë u iknin kontakteve me mua, por punes sime jo dhe, atë e donoin dhe e çmonin. Po kjo mua me bëri të vazhdoj edhe më tutje.Mbas një dite erdhi Televizoni i atij qyteti që të bëjë intervistë me mua. Para se të jepej intervista drejtpërdrejt në televizion, gazetarit i thashë se unë jam shqipare nga Kosova dhe, dëshiroj që të dihet origjina ime ,por jam shtetas i Holandës dhe më duhet ta prezentoj Holandën. Pasi kjo ndodhi, prapë ata filluan të zemërohen, por une nuk kish dert, sepse ia arrita qellimit tim. Më në fund, u thashë se kjo do të mbetet hera e fundit që prezentohem këtu.Unë punën time e pëfundova, prezentova artin e kulturën time dhe kaq. Mua nuk më duhet më shumë. Kështu, ata mbetën jo të kënaqur, sepse gjithsesi mua më humbën, por edhe punën time nuk munde ta kenë më aty .Ajo që ka mbetur aty, ruhet në muzen e tyre, normalisht bashkë me emrin tim, që prapa ka mburrjen time se çdohereë e çdokund mbetem shqiptar. Nga expozita ne Penza, Rusi 2014 Punimi I punuar vitin e kaluar.

 

Nga expozita ne Penza, Rusi 2014 Punimi I punuar vitin e kaluar.

TI JE NJË ARTIST I KRISUR 

Foto nga vendi i punes ne,ku dhe ketu behet hapja e ekspozites ne

Saguenay, Canada 2014

 

Simpoziumi ne Saguenay, Canada 18 qershor 2014

Grup foto nga Simpoziumi Internacional Saguenay, Canada 18 qershor 2014 Foto nga ekspozitea ne Saguenay, Canada 2014 Ky simpozium ka qenë shumë I organizuar . Ne kemi prezentuar katër artistë internacionalë, Holandë, Iran , Maroko dhe Çeki. Pritja nga vendasit ka qenë mjaft e mirë, e po ashtu edhe kontaktet kanë qenë shumë të mira.Kuptohet si në çdo simpozium tjetër, rrjeti zgjerohet me shokë.Me fillimin e demostrimit te punës sime, unë kam krijuar një rreth të gjerë të simpatizantëve dhe zgjerimin e shoqërisë në ato vende. Vërtet edhe këtu puna e ime është vlerësuar shumë lart.Aty kam dëgjuar shumë e shumë fjalë të mira jashtë prezencës , e po ashtu në prezencën time, që nganjëherë ndihesha ngusht prej perkrahjes, respektit dhe vlerësimit të madh, si nga kolegët, ashtu edhe nga vizitorët.Kam pasur rastin disa herë që shumë njerëz të panjohur më kanë kërkuar në restorant vetëm të takohen me mua.Pas një dite erdhi një artist diku i moshës 70-75 vjeçare, i cili më kishte kërkuar përmesorganizatorit..Organizatori erdhi ne restorant dhe më tha se po të kërkon një artist i yni që është emër i madh tek ne.Unë shkova dhe u takove me të. Qysh në fjalët e para më tha se unë ndihem krenar që të kam afer. Unë vështrova punën tuaj jashtë prezences dhe mund të them se ti je një artist shumë i madh, edhe pse unë kam dëgjuar shumë për ty brenda këtyre ditëve që ju prezentoni tek ne me pikturat tuaja. Kam ardhur special për ty të të shoh dhe të ta njoh punën prej së afërmi.Ti e din se unë nuk marr pjesë në këtë simpozium, por kam kënaqësinë e madhe që të takova dhe të njoha ty nga afër. Jashtë pranisë sime i kishte thënë organizatorit se ardhja e këtij artisti të madh nga Holand ua ka ngritur nivelin e simpoziumit.Kështu më tha vetë organizatori dhe buzëqeshi me një kënaqësi.Po ashtu kishte ardhur një koleksionist i artit dhe kishte pyetur kush është ky artist? Ata i kishin treguar se është nga Holanda.Pas pak miutash unë mberrita te vendi im i punës dhe ai m‘u drejtua: a mund të të pyes diqka? Ju pergjegja me „po“ natyrisht. A ka mundësi ta shoh këtë punimin tënd të madh që është i shtrirë nën tavolinë? E nxora punimin dhe ia tregova. Ai e shikoi pothuaj pesë minuta dhe më tha ti je një artist i krisur. Unë iu pergjegja nuk po të kuptoj, si po mendon, ndërsa ai buzëqeshi dhe tha ti je një artist i krisur, por shumë, shumë i madh që s‘mund të të mbërrijë çdokush. Dhe tërë kohën për çdo ditë vinte dhe më përcillte nga afër, dhe me pyeste si mund ta kam punën tënde ... nuk kam guxim një artist aq të madh ta pyes për çmimin e pikturës. Kështu ai më ofroi vizitkartën e vet dhe kerkonte të jemi në kontakt dhe deri në ditën e fundit më percolli me fjalë të mëdha duke shprehur kënaqësinë që ishte pranë një artisti të madh, si më quajti mua. Vërtet kam pasur çaste të shkëlqyera në këtë simpozium! Ky simpozium i tejkaloi kufinjtë e punës sime në prezentim… Vërtet kam qenë shum i lumtur dhe ndihem krenar që së paku po mund të hedh një gur themel në të mirën e kombit tim.Prania kulturës sime po shpërndahet në tërë botën dhe po përqafohet me një respekt te madh. Prandaj, nuk mund ta fsheh kënaqësinë qe u prezentova në ketë simpozium të rëndësishëm në Seguenay, në Canada ! Foto ne hapej e ekspozites se perbashket ne Kanad 2014 Mrapa eshte koleksionisti me gruan e vet, ndërsa ky kanadez, e mban paletën për ta nëshkruar pikturën për hir të respektit.

 

Simpoziumi ne Estremoz,Portugal 3 korrik 2014

 

NL grup foto nga Simpoziumi Estremoz,Portugal 2014

 

Foto me nenkryetarin e komunes dhe organizatoren 2014 Ne prezentuam NL grup ne Estremoz, Portugal Dita e parë e demostrimit ishte një pikturë e përbashkët me artistin shumë të mirë Gustave dhe me një artiste tjetër që quhej Bikkel dhe, po ashu,edhe unë. Kjo pikturë u punua në ambientin e hapur ku kanë qenë shumë publik afër dhe kanë qenë të mahnitut me procesin e zhvillimin dhe përfundimit të piktures. Ne u ndamë vërtet me një sukses të madh. Kështu që kjo pikturë iu dhurua komunës së qytetit nga grupi NL. Piktura iu dhurua komunes se qytetit Estremoz,Portugal 2014 Në këtë simpozium kemi qenë të thirrur që të prezentojmë Hoöandën .Kemi prezentuar tre piktorë nga Holanda dhe dy piktorë e një fotograf nga Portugalia. Po ashtu, kanë prezentuar me ne edhe katër drumer dhe nje poet nga ta. Ka qenë vërtet një prezentim i denjë, ku masa ka qenë e mahnitur me zhvillimin dhe punën që kemi bërë. Po ashtu, organizatorja ka qenë shumë korekte dhe ka treguar kujdes dhe respekt të madh ndaj nesh.Unë i bëra dy piktura ku njëra mbeti në muzeun e atij qyteti ku ishte një muze i madh dhe shumë i bukur, ndërsa tjetrën e mora në shtëpi, me qëllim, po qe se kerojnë punën time në ndonjë muze tjetër të ua dergoj. Ndërsa për pikturën qe mbeti në muze, ata thonë se ne jemi krenarë që mbajmë pikturën tuaj në muzeun tonë. Po ashtu, komuna e qytetit thotë se është krenare që mban një pikturë aq të bukur e të përbashkët nga grupi NL . Piktura është acriyl në pëlhurë, formati: 100 x 120, viti: 2014 Qendron në muzeun e qytetit Estremoz, Portugali

 

Punen time, pothuaj si në çdo simpozium e kanë dashur te gjitha shtresat, si artistët po ashtu edhe vizitorët. Kanë qenë të befasuar me rezultatin që kam treguar.Si çdo herë, fjalë të mëdha e të kendshme kam marre pothuaj nga çdokush. Unë përseris prapë se vërtet ndihem i lumtur që emri im prezenton kulturën tonë nëpër shumë muze të botës. Ndjej obligim moral e shpirëtrore që ta jap një kontribut për të mirën e kulturës së kombit tim. Pas perfundimit te simpoziumit, morëm thirrje që të ekspozojmë në muzeun e qytetit ku ishte një muze vërtet i shkëlqyshëm. Po ashtu, kërkuan që të dy piktorët të na kenë prapë në simpoziumin tjetër, mua dhe kolegin Gustav. Tani ne jemi në kontakt të përhershëm me ta. Natyrisht se edhe ne jemi shumë mirënjohës për kujdesin dhe respektin e tyre ndaj nesh. Ishte një kënaqësi që prezentva në këtë simpozium, po ashtu një krenari vërtet për vlerën e lartë të punës që krijova në këtë simpozium. Kjo punë që shihet, mbetet në atë muze të madh e të bukur.

[Biography - Shefqet Avdusch Emini - 16Ko]


Review from Patimat Guseynova Sharuhanova artist. Russia, Dagestan 

 

This review is translate with google

Is not the creator who is able to give life ....

Acrylic painting on cnvas

Size: 116 x 200

Year: 2013

Acrylic painting on cnvas 

Size: 60 x 80

Year: 2012

 

Strolling through the expanses of the Internet, I came across a magnificent Dutch expressionist Shefqet Avdush Emini. Later, I was fortunate to get to know him and work for international ART-symposia.

 Expression in color, line, and at the same time, a sense of proportion and harmony - it works like live his own life. They are not designed to ensure that like it or bribe, they are not cloying and not decorative, not cold and dead. It stops swaying life and fascinates the viewer. Bright, contrast, at first glance filled holiday, they both carry the drama.

Amazingly thin ratio of proportions, colors, tones indicate the presence of basic academic knowledge, which release the artist from the fear of doing something wrong. And it gives the artist the right to be fluent in line, that first catches the eye in its schedule.

 This professional immediacy just felt in every movement of the hand, or rather, in each span baggy fleyts through which it enters into an implicit contract with the painting, in a hot working process and forget about the outside world. This is the time of the soul's ascent of the mind, breaking down the barriers of fear giving birth to the best results.

Looking at how the Shefqet Avdush Emini, it may seem that he just casually sprays paint on canvas, but then where do these whimsical abstract and, at the same time, it is figurative landscapes, which are read hot summer field cool water bays or just the state of nature, and subtle sensual images of women with bottomless deep eyes, radiating the whole fate. He portrays them as if he had lived a life with them. Women who portrays  Shefqet  Avdush Emini, always seductive and romantic.

Shefqet - King color palette it is independent from the experience of others, he is dictating its terms, taming the colors with each other, for example, he uses the royal blue on the cheek covered with a thin veil of pink blush, making face to glow from within and thus throwing a challenge to all academic canons . Complex tone, turning into an open net color. Heavy rough texture, flowing silk in soft covering, the former once, rough canvas soft gloss, etc. - So he breaks all the rules of representation, it is, it is free and it is his main horse!

 His work is not so much intriguing topics as pulsating rhythms, a lot of energy, arousing an emotional response from the viewer. And because it stops people passing by, gathering crowd near him, organizing thereby unscheduled performance. Regardless of the format, the quality of the material of the outer atmosphere, it comes out the winner of this game, creating a new life on the canvas, missed through the filter of his own soul.

This artist can talk endlessly, but better than any words say it works. They can be seen on almost all the photographs of contemporary international accounting ART symposia. He conducts master classes in different countries, and artists from all over the world come to him to catch his life-affirming, bright and light-filled art. Generously sharing ability, he is not afraid of competition, leaving nothing for the soul as well as confidence in themselves and in their abilities, who gave him to his mother's milk.

http://www.shefqet.com/

http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/.../shefqet-avdush-emini-bio...

http://shefqetavdushemini.123website.nl/

http://shefqetemini.beep.com/cv.htm

Patimat Guseynova Sharuhanova artist. Russia, Dagestan.

Acrylic painting on canvas

Drawing

 

Не тот ли творец, кто способен вдохнуть жизнь ….

Прогуливаясь по интернет просторам, я наткнулась на великолепного голландского экспрессиониста Shefqet Avdush Emini.  Позже, мне посчастливилось познакомиться с ним и работать на интернациональных ART-симпозиумах.

 Экспрессия в цвете, в линии и, в тоже время, чувство меры и гармонии – его работы будто живут своею собственной жизнью. Они не рассчитаны на то, чтобы нравится или подкупать, они не приторны и не декоративны, не холодны и не мертвы. Именно колыхание жизни останавливает и завораживает зрителя. Яркие, контрастные, на первый взгляд наполненные праздником, они одновременно несут в себе драму.

  Удивительно тонкие соотношения пропорций, цветов, тонов говорят о наличии фундаментальных академических знаний, которые высвобождают художника от боязни сделать что-то неправильно. И это дает право художнику владеть свободно линией, что первым бросается в глаза в его графике.

 Эта профессиональная непосредственность так же чувствуется в каждом движении кисти, а точнее, в каждом размахе широченного флейца, через который он входит в негласный договор с живописью, в жарком рабочем процессе, забывая о внешнем мире. Таков момент восхождения души над разумом, ломая преграды страха рождающий лучшие плоды.

Глядя  на то как работает Shefqet Avdush Emini, может показаться, что он просто разбрызгивает небрежно краску по холстам, но откуда тогда берутся эти причудливые абстрактные и, в тоже время, вполне фигуративные пейзажи, на которых считываются жаркие летние поля, прохладные водные заливы или просто состояния природы, и тонкие чувственные образы женщин с бездонно-глубокими глазами, излучающими целые судьбы. Он изображает их так, как будто бы прожил жизнь вместе с ними. Женщины, которых изображает Shefqet Avdush Emini, всегда обольстительны и романтичны.

Shefqet - король цвета, его палитра независима от чужого опыта, он диктует свои условия, усмиряя цвета между собой, так, например, он использует кобальтовый синий на щеке  покрытой пеленой тонкого розового румянца, заставляя светиться лицо изнутри и тем самым  кидая вызов всем академическим канонам. Сложные тона, переходящие в чистый открытый цвет. Тяжелые грубые фактуры, перетекающие в шелковую нежность, покрывая, бывший когда-то, шероховатый холст мягким глянцем и т.д. - таким образом, он ломает все представления о правилах, он вне, он свободен и это его главный конь!

ü  Его работы интригуют не столько тематикой, сколько пульсирующими ритмами, огромным зарядом энергии, возбуждающим эмоциональный отклик у зрителя. И потому, он останавливает проходящих мимо людей, собирая толпы возле себя, организуя тем самым внеплановый перформанс. Независимо от формата, качества материала, внешней атмосферы, он выходит из этой игры победителем, создавая новую жизнь на холсте, пропущенную сквозь фильтры своей собственной души.

Об этом художнике можно говорить бесконечно, но лучше любого слова скажут его произведения. Их можно увидеть почти на всех отчетных фотографиях современных интернациональных АRT симпозиумов. Он проводит мастер-классы в разных странах, и художники со всего мира приезжают к нему, чтобы заразится его жизнеутверждающим, ярким и наполненным светом искусством. Щедро делясь умением, он не боится конкуренции, не оставляя ничего за душой, так как уверен в себе и в своих способностях, которые передались ему с молоком матери.  

http://www.shefqet.com/

http://kunstwereldwijdnetwerk.nl/…/shefqet-avdush-emini-bio…
http://shefqetavdushemini.123website.nl/
http://shefqetemini.beep.com/cv.htm

 

Обзор от Патимат Гусейнова Sharuhanova художника. Россия, Дагестан 21-3-2015

Website: http://patimat-guseynova-sarukhanova.webnode.nl/

                  http://maicho72.wix.com/patimat#!review-2015/c1cf5

 

 

[Biography - Shefqet Avdusch Emini - 12Ko]


Review: Artist Shefqet Avdush Emini

ر الأخ بار

ال رئ ي س ية . 1
ف نون . 2
ال هول ندي إي م ني.. ي لهو ث م ي ب يع ل وح ته ب 01 آلاف ي ورو . 3

آلاف 10 الهول ندي إي م ني.. ي لهو ث م ي ب يع ل وح ته ب 
ي ورو
ي ا سر ج ع ي صة
18:52 -ال ثلاث اء، 5 ماي و 5102
ةدهاشم 949
ل و شاهدت إي م ني وهو ي ر سم، ل ن ت ش عر مط ل قا أن ش ي ئا س يخرج من
هذا ال ف نان.
حال ة من ال ل عب وال ع فوي ة ال م توا ص لة، ي تحرك ي م ي نا وي سارا،
ي خطو ف وق ال لوحة أح يان ا، ي لمس ب فر شات ه ال لوحة، ث م ي دور
حول ها ك أن ه ي بحث عن مدخل جدي د، مصارع ث يران أمام ال لوحة أو
راق ص ب ال يه، ي عام لها ب رق ه شدي دة، ي تحرك ب قوه ل كن ب رق ه،
وي ضع ل م سات ه ال ب س يطة.
ي

ي ؤمن إي م ني أن ال ر سم هو حال ة ت ع ب ير ق وي وع ن يف وم فاجئ، ي جب
ا ب سرعة )هكذا ت ك لم م عي(، أمض ي نا أي ام نا ن ر سم سوي ا ت وظ ي فه
ج ن با إل ى ج نب، ف نان ل ط يف وهادئ ال ط بع، ع ن يف جدا مع ال خامات
والأل وان، ل كن ح ي نما ي م سك ل وح ته ي عود ل ط ي فا، غال با ما ت ش عر
أن ك ت قف أمام ط فل ي لهو

ك إن ك ت سمع ف ي فال دي أو ب تهوف ن وهو ي ر سم، ي س كب الأل وان
ب ع فوي ة إل ى حد الإهمال، ث م ي تركها ت جف وي عود ل ها مجددا، ل يخرج
م نها ل وحة عظ يمة

ث قاف ته ال ف ن ية ال عال ية وا ضحة ف ي ل وحات ه، ف نان زار مصر
مرت ين ف قط، وق ع ب غرامها، وق رر أن ي ر سم ال وجوه ال م صري ه،
ت باع ل وح ته ب 01 آلاف ي ورو، وي س تط يع أن ي ر سم 5 ل وحات ف ي
ال يوم ال واحد

ن عجب جدا أعمال ه، ل ك نها لا ت عج به هو، ك ث يرا ما أن هى ر سمة ث م أعاد
طلاؤها وب دأ من جدي د.

 

ف نان ل وحات ت ش ك يل ر سم ش ف قت هول ندي إي م ني

اقرأ ايض ا

 
[Biography - Shefqet Avdusch Emini - 6Ko] 
Amsterdam, November 2011, Ina Eskes MA of Art history
Shefqet Avdush Emini

Shefqet Avdush Emini, an international recognized artist, is born in Davidovc in Kosovo on 2 June 1957. He studied Visual Arts as a young man at the Art Academy in Pristina (Kosovo) and worked, after finishing his education, as an artist and art teacher in several towns in Kosovo. Since two decennia, when war broke out in Kosovo, Shefqet Avdush Emini is living in the Netherlands, together with his family. As an artist and art teacher he is able to live and work all over the world, though he always will be connected with his roots to Kosovo. In several works of his hand you will be able to discover these roots and his mixed feelings of living abroad. Shefqet Avdush Emini is an academically educated artist who developed his own style, his own ‘signature’, which made him famous. The list of exhibitions of his artworks in museums and art galleries worldwide is long. Besides, he is regular invited to join art symposia where local and international artist do come together to create art and get inspired. Shefqet is also connected to the Filarski Academy, a private Academy in The Netherlands founded by the artist Marian Filarski, as a teacher for master classes in painting.
 
 
In 2011 Shefqet Avdush Eminihas been asked to present his artworks (paintings and sculptures) in two separate solo-exhibitions in the Netherlands, the first one took place in Amsterdam, the second one in Den Hague. These two exhibitions will be presented in this review.
  
Exhibition paintings and sculptures at gallery Diversity & Art, Amsterdam
2 September 2011- 1 October 2011
Gallery Diversity & Art, an intimate gallery located in the old heart of Amsterdam, is founded by Liesbeth Schreve-Brinkman, after a meeting with AIDA the Netherlands, an organization which does advise artists after they did leave or escape their countries for reasons like war, politic, or censure. Diversity & Art gives these artists an exhibition platform. The selection of artists takes place in cooperating with AIDA the Netherlands. Diversity & Art gives excess to all kind of genres of artists with their own cultural background. The mission of Art & Diversity is to show and share these artworks to public, to increase our idea of art in cultural diversity. From the 2ndof September till the 1ste of October paintings and sculptures made of baked bronze varnish clay of Shefqet Avdush Emini have been presented for public. This exhibition was officially opened by René Mendel, director of Interact; a Film Production Company for television and multimedia. As a filmmaker of a television program of ‘portraits’ of artists René Mendel pointed out the influence of the public opinion by media, and how appreciation for artists can be achieved. Art itself can influence a person as well of course, at several levels. Diversity & Art wants to make visual, mental and social contact possible between artist, art and public, to achieve a better intercultural understanding of art. Shefqet’ artwork is about people. You can ask yourself for example: who are these people? Are they friends, family, anomies, or memories of people of the past, of Kosovo? And what is going on in their minds?
  
Photo: opening exhibition Diversity & Art, Amsterdam, September 2011.
 
Solo-exhibition in the Atrium of the city hall of Den Hague, organized by the embassy of Kosovo in Den Hague
 
Photo: opening exhibition in the Atrium, city hall of Den Hague, November 2011. On the right hand side: Shefqet Avdush Emini, in the middle: Mr. Ehsan, manager international sales Ikea the Netherlands, on the left hand side: Shefqet’daughter.
  
Photo: opening exhibition in the Atrium, city hall Den Hague, November 2011.
 
His ArtShefqet Avdush Emini is an all-round artist who creates baked bronze varnish clay sculptures, drawings and last but not least paintings. In both exhibitions there have been presented several paintings of his hand. Having a look at these paintings means to make a mental journey on many levels. His style of painting, the compositions he makes, the way he is using colors in combination with his compositions, the way is using paint itself as a material (oil on canvas, acryl on canvas), and the stories he want to tell. His painted portraits and figures do often not have titles, which mean that Shefqet gives you a change to make up your own thoughts and feelings. It also gives you an opportunity to travel away in time or place. Sometimes his work might remind you to one of the famous girls of the Dutch master Vermeer, to Mozart, to people in pain, or grieve, people coming from Kosovo, coming from wherever? All kind of moods do come along your eyes and thoughts. His paintings are multi-interpretable. Like they want to tell you something about the past and the present. Besides this you can notice Shefqet’ energy while painting, using his paintbrush as a medium for his own inner world. He is a painter with flair, which can be interpreted as (abstract) expressionism, and gives in combination with his classical touch a very interesting and lively result. You can also notice Shefqet’ knowledge of the Dutch masters like Rembrandt, Vermeer, Van Gogh and the Cobra group, like Corneille for example. In Shefqet ’art is a colorful world of people, roots, moods, tradition, and life coming together.
Untitled: oil on canvas, 40 x 50. 2007
 
Untitled: oil on canvas, 54 x 54. 2010
 
 


Acryl on canvas: 100 x 150. 2011
 
 
[Biography - Shefqet Avdusch Emini - 10Ko]


ARTIST: SHEFQET AVDUSH EMINI
KETU KAM LIN DHE KETU DO TE VDES


PORTRET SHQIPTARI


 
KETU UNE JAM ZOT SHTEPIJE


NUK DUHET TE HARROHET KURRE


ARTIST:SHEFQET AVDUSH EMINI


PIKTUR AKRYLIK NE PELHURE


PORTRET


PORTRET 100X150


INTERNATIONAL ART SIMPOZIUM IN KANADA 


INTERNATIONAL ART SIMPOZIUM IN KANADA


ZHYRIA INTERNACIONALE PER EKSPOZITEN NE OMAN


SIMPOZIUMI INTERNACIONAL NE KONYA, TURQI


SIMPOZIUMI INTERNACIONAL NE PENZA, RUSSI


INTERNATIONAL ART SIMPOZIUM IN EGJIPT


PORTRET VAJ NE PELHURE


HOLANDE


INTERNATIONAL ART SIMPOZIUM IN SARAJEV, BOSNIJA


INTERNATIONAL ART SIMPOZIUM IN ISTANBUL, TURQI


EKSPOZITA INTERNACIONALE NE MUSEUN COTROCENI, 
BUKURESHT, RUMUNI


SIMPOZIUMI INTERNACIONAL NE KONYA, TURQI


SIMPOZIUMI INTERNACIONAL NE KONYA, TURQI
PIKTURE ME FERRQ TE PASTRIMIT


SIMPOZIUMI INTERNACIONAL NE PENZA, RUSSI


SIMPOZIUMI INTERNACIONAL NE PRISHTINE, KOSOVE


SIMPOZIUMI INTERNACIONAL NE SEGUANY, KANAD
[Biography - Shefqet Avdusch Emini - 5Ko]


  - Nga Kosova në atdheun e Rembrandit, e prej aty, në galeritë më me nam të botës Faruk Tasholli Intervistë me artistin Shefqet Avdush Emini Ateletë e Akademisë së Arteve të Universitetit të Prishtinës në ato ndërtesa përdhese që ruanin vjetërsinë e kryeqytetit hapësirave universitare ku po lëshomnte shtat Biblioteka, ngadalë por sigurt po i kultivoni...
[Biography - Shefqet Avdusch Emini - 28Ko - 2017]


  - Oct 22, 2013 PIKTORI NGA KOSOVA PUSHTON QENDRA BOTëRORE Të ARTIT Nga Faruk Tasholli Vetëm për pak muaj, piktori kosovar Shefqet Avdush Emini, me artin e tij, merr pjesë në tri qendra botërore të artit, pa llogaritur pjesën tjetër të ekspozitave të mëparshme. Piktori kosovar me qëndrim në Holandë, Shefqet Avdush Emini, tashmë është bërë një krijues ...
[Biography - Shefqet Avdusch Emini - 6Ko - 2017]


  - Faruk Tasholli : ARTISTI SHEFQET AVDUSH EMINI PUSHTON MUZETë BOTëRORë Të ARTIT 2014 Piktura e cila mbeti ne koleksionin permanent te Museut Modern ne Estremoz,Portugal PIKTORI SHEFQET AVDUSH EMINI PUSHTON MUZETë BOTëRORë Të ARTIT Faruk Tasholli 10/08/2014 Gazetarit Rus I Thash: Une jam shqiptar nga Kosova dhe dua te dihet origjina ime. Piktori nga ...
[Biography - Shefqet Avdusch Emini - 19Ko - 2017]


  - PSE ANTITALENTET BEJN VJEDHE NE KRIMTARIN PROFESIONALE... DHE EMITOJN KOLEGET E VET NE SHPREHJE TE NDYSHME ? PSE ANTITALENTET BEJN VJEDHE NE KRIMTARIN PROFESIONALE... DHE EMITOJN KOLEGET E VET NE SHPREHJE TE NDYSHME ? PERGJEGJEJA ESHTE E KJART : ATYRE JU MUNGON TALENIT DHE NERVI KSIJUES !!! KESHTU QE NUK JAN NE VETEDIJE SE OPINJONI E SHEF REALITETI...
[Biography - Shefqet Avdusch Emini - 4Ko - 2017]


PIKTORI NGA KOSOVA PUSHTON QENDRA BOTËRORE TË ARTIT

 

Nga: Faruk Tasholli

 

Vetëm për pak muaj, piktori kosovar Shefqet Avdush Emini, me artin e tij, merr pjesë në tri qendra botërore të artit, pa llogaritur pjesën tjetër të ekspozitave të mëparshme.

Piktori kosovar me qëndrim në Holandë, Shefqet Avdush Emini, tashmë është bërë një krijues lëvizëz nëpër botë, qoftë me pjesëmarrje në ekspozita të rëndësishmë, qoftë me pjesëmarrje në juri profsionale apo edhe në qëndrime krijuese. Këtë funverë, ai ishte pjesëmarrës i simpoziumit tradicional të pikturës në Penza të Rusisë, ku nga 400 artistë konkurentë të 23 shtetevë, u pranuan 73 prej tyre. Pas kthimit nga ky simpozium i rëndësishëm ku marrin pjesë edhe strukturat e ndryshme politik e shtetërore, piktori ynë Shefqet Avdush Emini na deklaroi:

Une jam i ndarë shumë i kënaqur me organizimin ,kushtet e qëndrimit ,pritjen  e  tjera… Kam qene shum i lumtur, sepse puna ime artistike është vlerësuar shumë nga të gjithë. Respekti ka qenë vërtet  në nivel  të lartë… Kam pasur fatin që jam takuar me shumë  artistë të mëdhenj  dhe relacioni shoqëror e kulturor ka qenë shumë i miër në mes nesh. Kam krijuar një urë të re  me shumë vende të tjera të botës dhe  me artistë shumë të rëndësishëm e me struktura të ndryshme krijuese. Punën të cilën e kemi krijuar, ajo do të mbetet në koleksionin e simpoziumit e  nuk proferohet të bëhet biznis me të ! Unë vertet jam ndarë shumë i kënaqur në përgjithësi dhe do ë isha i lumtur po qe se me ftojnë prapë. Pas perfundimit të këtij simpoziumi në jemi në kontakt të përhershëm me shumë artistë  të vendeve të ndryshme të botës.Pas përfundimit të simpoziumit të Rusisë, kam vazhduar direkt fluturimin në Sarajevë, në Bosnje, në një simpozium tjetër. Aty jam takuar me disa shokë të tjerë ku jam njohur në simpoziumet e tjera  nëpër botë, por edhe aty kam krijuar shokë të tjerë. Për disa ditë kemi vizituar pjesë të ndryshme të Bosnjes. Po ashtu, sipas programit, kemi pikturuar dhe në fund, piktura e ime dhe e tre piktorëve të tjerë nga Turqia mbetën për ’’ Muzeun e Alija Izetbegoviqit’’. Ky ishte një satisfaksion për mua,  që puna ime, te mbetet edhe në atë muze të rëndësishëm në Bosnje.

Tani pritet të marr pjesë sërish në nëntor  në festivalin    e pikturës në Egjipt, ku kam marrë thirrje para një kohë të gjatë. Jam shumë i sigurtë qe edhe këtu do të ndahem shumë i kënaqur si herat e tjera… Egjipti tani më është bërë si shtëpi e dytë. Edhe këtu si në shumë vende të botës kam krijuar një rreth të gjerë të shoqërisë, dhe kujtimet e mia përherë janë shumë të mira

Shefqet Avdush Emini pranë pikturave të tij  në simpoziumin në Rusi ,2013

Piktura që është dedikuar Muzeut “Alija Izetbegovic’’, Sarajevë, 2013

 

[Biography - Shefqet Avdusch Emini - 5Ko]


EMAIL- EMAIL- EMAIL- EMAIL- EMAIL- * A